Reepeper

Gang Bijgerecht, Wild
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g reebout
  • 1 el vijfkruidenpoeder
  • 100 g Ontbijtspek
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 stuks sjalot
  • 100 g wortel
  • 4 dl wildfond
  • 4 dl rode wijn
  • 3 stuks Laurierblaadjes
  • 4 plakken peperkoek

Instructies
 

  • Snijd het vlees van de voorbout. Eventueel: hak de botten in stukken, en leg ze in een ovenbestendige braadpan, voor extra smaak. Snijd het vlees in stukken, en kruid met peper, zout en het vijfkruidenpoeder. Bak het vlees en het spek even bruin in wat olie, en doe in de braadpan.
  • Fruit de knoflook, sjalot en wortel in wat olie, en doe bij het vlees. Schenk de fond en de wijn in de braadpan, doe de laurier erbij, en verwarm even op het vuur. Leg het deksel op de pan, en zet vijf uur in een oven op 100 graden. Vis daarna de botten uit de pan en meng de peperkoek door de stoverij. Laat op een kleine pit ongeveer tien minuten pruttelen, en roer af en toe, totdat de saus mooi gebonden is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept