Ravioli met pompoenvulling

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1,3 kg pompoen
  • 3 stuks eieren
  • 160 g parmezaanse kaas geraspt
  • 100 g broodkruim
  • 4 stuks amarettikoekjes verkruimeld
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 640 g pastadeeg
  • 60 g boter gesmolten voor de saus

Instructies
 

  • Gaar de pompoen. Dit kan op verschillende manieren: koken in wat water, stomen, roosteren in de oven. Dat laatste is het lekkerst, dan blijft de pompoen droog en krijgt hij een licht geroosterde smaak.
  • Pureer de pompoen in de keukenmachine en doe het in een keukendoek. Knijp de doek uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt. De puree moet droog zijn. Droog het eventueel nog even in de oven.
  • Meng de pompoenpuree met de eieren, parmezaanse kaas, broodkruim, amarettikoekjes en zout, peper en nootmuskaat. Meng tot het een stevige massa is. De puree moet ook stevig op smaak zijn, want het raviolideeg neutraliseert de smaak straks.
  • Rol het pastadeeg uit tot vellen van 1,5 á 2 mm dik. Leg ze op een met bloem bestoven werkblad. Maak lichte markeringen van de plekken waar de ravioli's uitgesneden gaan worden, besmeer het licht met eiwit en leg hierop een hoopje pompoenpuree. Besmeer de andere helft van de pastavellen ook met eiwit en leg deze op de pompoen. Druk de ravioli's dicht en zorg dat er geen lucht meer inzit.
  • Zet een pan met ruim water op en doe er zout bij als het aan de kook is gekomen. Kook de ravioli een minuut of 5. Schep ze dan op een voorverwarmde schaal en schenk er de gesmolten boter over, bestrooi met parmezaanse kaas en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept