Quiche met wortel en broccoli
Ingrediënten
- 250 g quichedeeg pate brisé
- 300 g broccoliroosjes
- 5 stuks wortelen
- 4 stuks eieren
- 0,5 el kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 100 g gruyere geraspt
- peper
- zout
Instructies
- Blancheer de broccoliroosjes in gezouten water, een paar minuten. Koel dan snel af op ijswater. Schil de wortelen en snijd in plakjes. Blancheer deze op dezelfde manier.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Klop de eieren los met het kerriepoeder, kokosmelk en zout en peper.
- Vet een quichevorm in met boter en beleg hem met het uitgerolde quichedeeg. Bak het deeg 20 minuten blind.
- Vul het voorgebakken deeg met de broccoli en wortel en bestrooi met de gerapte Gruyere kaas. Giet de saus erover en zet nog 30 minuten in de oven tot de quiche mooi bruin is gebakken. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!