Pompoensoufflé

Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 400 g Pompoen
  • 0,25 stuks Ui
  • 2 stuks Eiwit
  • 2 stuks Eidooier
  • 0,25 tl Kerriepoeder
  • 75 g Kaas Pittige kaas
  • 8 g Salie

Instructies
 

  • Pompoen in stukken snijden, zaad verwijderen met een lepel (hier kun je soep van maken), in kleinere stukjes snijden en in weinig water in 15 min. gaarkoken, of in de oven garen. Oven voorverwarmen op 200°C. Salie fijn snijden. Pompoen indien nodig afgieten en pureren met stamper of roerzeef of staafmixer. Kaas raspen. Eieren scheiden, eigelen met geraspte kaas en salie door de pompoen mengen, eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het pompoenmengsel scheppen. Hoge ovenschaal invetten met boter. Pompoenmengsel in de schaal scheppen (schaal tot 2/3 vullen). 25 min. in de oven. Direct serveren. Lekker met sla.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept