Pompoensoep met citroen en peterselie olie

Porties 12

Ingrediënten
  

  • 25 g Boter
  • 1 el Olijfolie
  • 1 stuks Ui
  • 1 stuks Prei
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stuks Chili peper
  • 1 stuks Paprika, rood
  • 1 stuks Wortelen geraspt
  • 1 stuks Laurierblaadjes
  • Zout
  • 750 g Pompoen gekookt
  • 0,25 tl Allspice
  • Peper
  • 1 snufje Kruidnagelpoeder
  • 1 snufje Tijm
  • 1 snufje Marjolein
  • 1 l Kippenbouillon
  • 1 tl Suiker
  • 1 glas Grappa
  • 12 blaadjes Basilicum
  • 24 stuks Pompoenzaadjes
  • 12 el Parmesaanse kaas
  • 12 el Crème fraiche

Instructies
 

  • Verwarm de olie en boter en bak hierin de ui, prei, knoflook en de chili tot ze zacht zijn
  • Voeg de paprika, wortel, laurierblad en zout toe en laat nog 5 minuten verder bakken
  • Voeg de pompoen, kruiden en specerijen toe en giet er de bouillon bij
  • Breng aan de kook en laat gedurende 40 minuten sudderen
  • Voeg de suiker, grappa en laat nog ca. 10 minuten sudderen
  • Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper
  • Serveer de soep met geroosterde pompoenpitten, crème fraîche en de gremolata oil
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept