Pompoensoep met citroen en peterselie olie
Ingrediënten
- 25 g Boter
- 1 el Olijfolie
- 1 stuks Ui
- 1 stuks Prei
- 2 teentjes Knoflook
- 1 stuks Chili peper
- 1 stuks Paprika, rood
- 1 stuks Wortelen geraspt
- 1 stuks Laurierblaadjes
- Zout
- 750 g Pompoen gekookt
- 0,25 tl Allspice
- Peper
- 1 snufje Kruidnagelpoeder
- 1 snufje Tijm
- 1 snufje Marjolein
- 1 l Kippenbouillon
- 1 tl Suiker
- 1 glas Grappa
- 12 blaadjes Basilicum
- 24 stuks Pompoenzaadjes
- 12 el Parmesaanse kaas
- 12 el Crème fraiche
Instructies
- Verwarm de olie en boter en bak hierin de ui, prei, knoflook en de chili tot ze zacht zijn
- Voeg de paprika, wortel, laurierblad en zout toe en laat nog 5 minuten verder bakken
- Voeg de pompoen, kruiden en specerijen toe en giet er de bouillon bij
- Breng aan de kook en laat gedurende 40 minuten sudderen
- Voeg de suiker, grappa en laat nog ca. 10 minuten sudderen
- Pureer met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper
- Serveer de soep met geroosterde pompoenpitten, crème fraîche en de gremolata oil
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!