Peren-cranberryplaatkoek

Gang Nagerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 3 stuks Eieren
  • 2 stuks Eidooier
  • 30 g Bloem
  • 250 ml Melk
  • 0,5 tl Vanille essence
  • 100 g Cranberries
  • 100 ml Marsala
  • 2 stuks Peren
  • 2 el Amandelschaafsel
  • 75 g Suiker

Instructies
 

  • Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een egaal mengsel. Spatel er voorzichtig de bloem en een snufje zout door en vervolgens de melk en het vanille-aroma. Laat een half uur in de koelkast staan. Meng in een zo klein mogelijke kom de cranberries met de marsala en laat een half uur weken. Giet dan af en bewaar het vocht. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ondiepe bakvorm in. Schil de peren en snijd in 4 parten. Schik de peren in de bakvorm en strooi bijna alle cranberrie erover. Schep het beslag over de inhoud, ze worden niet helemaal bedekt. Strooi het amandelschaafsel erover en bak de koek in 35-45 minuten. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten. Bestrooi met de overgebleven cranberries en met de drank. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept