Pepernoten
Ingrediënten
- 250 g patentbloem
- 2 tl bakpoeder
- 125 g donkere basterdsuiker
- 4 tl speculaaskruiden
- 1 snufje zout
- 100 g boter zacht
- 6 el melk
Instructies
- Doe alle droge ingredienten in een kom en meng goed door elkaar.
- Doe dan de boter in kleine stukjes plus de melk in de kom en meng alles goed door elkaar.
- Kneed met je handen tot je een stevig deeg hebt.
- Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier..
- Maak van het deeg kleine balletjes, zo groot als een knikker. Leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat.
- Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven en laat even afkoelen. Dan kun je ze in een trommel doen tot ze helemaal afgekoeld zijn en opeten of maximaal 1 week bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!