Pasta en pastasauzen workshop

Een vriendin was in Italië uit eten in een osteria. In de keuken zag ze de kok zelf pasta maken. Op de werktafel lagen verse tomaten, geurige basilicum en kleine gele uitjes. Hiervan werd een saus gemaakt, die je aan tafel kon ruiken.

Ze was met familie voor een weekend in Umbrië, en reden toevallig, begin van de middag, langs dit tentje. Niks bijzonders, gewoon een ruimte met wat tafels en stoelen en buiten een grote ronde tafel. Omdat het buiten nog koud was, zaten ze binnen en hadden een eenvoudige pasta besteld. Iets wat je overal in Italië op elk tijdstip van de dag kunt krijgen.

Op tafel stond al een schaal met focaccia met rozemarijn en zeezout, plus een schoteltje olie. Dit smaakte eigenlijk heerlijk, beetje brood, olie en wat zout. Glaasje water erbij, meer was niet nodig.

Na een half uurtje kwam de pasta met de tomatensaus. Geserveerd in twee grote schalen.

Ze bestelde een 2 literfles Chianti voor de hele familie en het feest begon. Samen met de pasta en de saus ontstond een derde sensatie. Geluk.

Ik kan me dat goed voorstellen, want soms voel je even een stroompje geluk door je gaan als je iets heel erg lekkers proeft.

Nu hoef je niet altijd naar Italië voor deze sensatie, in Amsterdam kan het ook en sterker nog, je kunt het zelf oproepen. Na de workshop op 11 juni waar je deze maaltijd leert maken, heb je je geluk in eigen hand en altijd oproepbaar. Daarnaast leer je nog meer sauzen en soorten pasta maken. Start is 18.30 uur en de kosten zijn €45. ex wijnen. Een stuk minder dan een retourtje Umbrië.

Ravioli’s maken doe je zo:

Aanmelden kan nog via het contactformulier of gewoon bellen naar 0654681196 of mailen naar info@cookyourlife.nl.