Feest in Den Haag

De hele week slecht weer behalve op zaterdag 30 mei. De zon scheen en de tuin was voorbereid op het feest voor 85 vrienden van de jarige.

In de tuin hebben we een marktkraam en een vuurplaats ingericht. Een relaxte sfeer die past bij het idee dat de gastvrouw heeft van een mooi feest met goed eten. We maken kleine proeverijen van 15 gerechten. De rijen voor de kraam waren soms lang, wat niet gaf, want er ontstonden gesprekken met mensen die elkaar anders niet spreken op een feest.

Er lag een enorme zalm op de BBQ, er stonden stoofpotten met groenten, op de tweede BBQ lagen gamba’s en later spiesjes saté en met vlees in de Dutch Ovens te garen. De meisje van de bediening liepen rond met grote dienbladen mooie kleine hapjes. Dadels met zuurkool en spek, ragitoni gevuld met ricotta en gedroogde tomaat, courgetterolletjes met geitenkaas, risotto-kaasblokjes. Aan de kraam was doperwten/muntsoep, paddenstoelen ravioli en langzaam gegaarde eendenborst met in sinaasappel gegaarde witlof verkrijgbaar.

Mensen enthousiast en de gastvrouw helemaal blij. De gasten bleven langer dan normaal. Een geslaagd feest op een mooie dag. De kou van de nacht werd een beetje opgevangen door de restwarmte van het vuur.

Met dit werk hebben we ook zelf altijd weer een feest.

Cook Your Life

De reactie na het feest:

“In de voorbereiding naar ons feest voor 30 mei jl. gaven we Leo Keijzer van ‘ Cook your life’  aan: het is een tuinfeest, er mag roering zijn door de gasten zelf de hapjes te laten halen. De hapjes zoveel mogelijk tijdens het feest bereiden, kleine culinaire hapjes, niet teveel en niet te weinig. De gasten kunnen praatjes maken met jou, het mag verfijnd zijn, speciaal, een verwennerij.
30 mei: het is een bijzonder feest geworden, vol warme lieve gasten die zich verwend voelden door de zorg en aandacht waarmee Leo en zijn koksmaatje Dirk de lekkernijen klaar maakten. Dat was wat wij onze gasten gunden, en die afstemming is Leo uitstekend gelukt!! ”