Pasta deeg met eigelen

Gang Pasta
Keuken Frans
Porties 800 gram

Ingrediënten
  

  • 500 gram Tipo “00” meel
  • 250 gram eigeel
  • 1 stuks Ei
  • 30 gram Milk Hoeveelheid afhankelijk van vochtigheid deeg
  • 25 gram extra-virgin olijf olie

Instructies
 

  • Leg het meel als een bergje in het midden van je werkblad. Gebruik een deegschraper in de hand en leg ongeveer 1/6 bloem weg. Dit meel is nodig voor als het deeg te nat is, omdat het gemakkelijker is om meel toe te voegen aan een nat deeg dan om vloeistof toe te voegen aan een droog deeg.
  • Maak een dijk van het meel zodat er een grote ring ontstaat. Giet de dooiers, het hele ei, melk, olijfolie en zout in de ring. Met twee vingers begin je de ingrediënten samen te roeren, telkens een beetje in bloem, totdat het een dikke pasta wordt. Gebruik de deegschraper om meel over de pasta te vouwen en meng in de bloem. Zodra het meel is verwerkt, kneed het deeg totdat het lijkt op een gladde bal. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan een kleine hoeveelheid bloem toe.
  • Het deeg is klaar als het dezelfde zachtheid van je oorlel heeft. Leg het deeg in een afsluitbare plastic opbergzak en koel minstens 4-5 uur, zodat de gluten voldoende tijd hebben om te ontspannen voordat de pasta wordt uitgerold. Het deeg kan ook een dag vooruit worden gemaakt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept