Paprika lintpasta
Paprika lintpasta met eitomaatjes en majoraan
Ingrediënten
- 10 stuks Eidooier
- 200 g Pastameel
- 1 snufje Zout
- 1 scheut Olijfolie
- 1 scheut Tabasco
- 6 stuks Paprika, geel
- 6 stuks Paprika, groen
- 6 stuks Paprika, rood
- 12 stuks Kerstomaatjes
- 12 stuks Kwartelei
- 20 g Agar agar
- 20 stuks Marjoraantopjes
Instructies
- Maak met de hand een deeg van de eierdooiers met de bloem, loijfolie en zout. Doorkneed goed zodat er eenmooi deeg ontstaat enleg deze een nachtje weg.
- Snijd de paprika´s in stukken, verwijder de zaadkern en maak per kleur een sapje in de sapcentrifuge. Doe deze dapjes in verschillende pannetjes, verwarm deze, breng ze op smaak met knoflook, tobasco en wat zout en passeer door een zeef. Meet nauwkeurig 1 g agar-agar per 1 dl sap af, voeg toe en laat nog 3 min. doorkoken. Giet het sap dan op een recht plateau, zodanig dat een geleifilm van 2 mm dik ontstaat.
- Rol het deeg uit op een pastamachine tot de één na kleinste stand. Maak plakken van 10 x 20 cm. Kook deze in goed gezouten water af, haal uit het water en leg op een droge doek. Wanneer de pasta droog is, moet deze een beetje plakken. Leg de pastaplakken op de gelei, rol op als een pannenkoek en snijd in plakjes van 15 mm dik. Leg ze op een met olie ingesmeerd plateau en doe er wat olijfolie overheen.
- Domple de kerstomaatjes even in kokend water, haal de vliesjes eraf, hol ze met een klein mesje of lepeltje uit en leg hierin de kwarteldooiertjes zonder het eiwit. Strooi er wat peper en zout over en bespreknel met olijfolie.
- Zet de tomaatjes en de past voor het serveren 5 min in een oven van 80 graden. Maak mooi op en strooi er majoraantopjes over, samen met grof zeezout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!