Panna cotta van asperges, pata negra en parmezaan

Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Asperge panna cotta

  • 700 g groene asperges
  • 1 l slagroom
  • 12 g gelatine

Garnituur

  • 300 g pata negra
  • 200 g parmezaanse kaas

Basilicumolie

  • 1 bos basilicum
  • 200 ml olijfolie
  • zout

Service

  • kruiden
  • rucola

Instructies
 

Asperge panna cotta

  • Schil de asperges en snijdt de topjes op 5 cm onder de bovenkant af. Zet de grote toppen weg voor garnering. Snijd een paar topjes op de mandoline in dunne reepjes.
  • Stoom de asperges en de toppen 10 minuten en zet dan de topjes apart.
  • Kook de asperges zonder toppen in de room voor 10 minuten, blender ze dan fijn in de keukenmachine of blender en breng op smaak met zout en peper.
  • Los de gelatine op in koud water en voeg bij de aspergeroom. Passeer de room door een zeef en giet in diepe borden. Zet dan weg in de koelkast.

Garnituur

  • Verwarm de oven op 170°C. Zet de helft van de plakjes pata negra in de koelkast en leg de andere helft tussen twee vellen bakpapier of gelpads. Bak ze in de oven voor 15 minuten tot ze knapperig zijn. Snijd de ham dan in mooie driehoekjes.
  • Schaaf van de parmezaanse kaas mooie plakjes.

Basilicumolie

  • Meng de basilicumblaadjes met de olijfolie in de blender tot een egale olie. Breng op smaak met zout en peper.

Monteren

  • Haal de borden uit de koeling en garneer het bord met de ham, kaas en kruiden. Druppel er wat basilicumolie op.
Bron: Bocuse
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept