Panini
Ingrediënten
WALNOOT en PECORINO ROMANO PANINO
- 230 g Manitoba-meel of meel type 65
- 45 g geraspte pecorino roma gehakt
- 45 g Walnoten
- naar smaak versgemalen zwarte peper
- 160 ml lauwwarm water
- 1 theelepel Zout
- 3 g verse gist
PIZZA PANINO
- 230 g Manitoba-meel of meel type 65
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 4 stuks zongedroogde tomaten grofgehakt
- 2 theelepels tomatenpasta
- 70 g zwarte olijven ontpit en gehakt
- 1 tl Kappertjes gehakt
- 160 ml lauwwarm water
- 1 tl theelepel knoflook gepureerd
- 1 theelepel Zout
- 3 g verse gist
PANINO MET ZONNEBLOEM EN PIJNBOOMPITTEN
- 230 g Manitoba-meel of meel type 65
- 1 eetlepel Zonnebloempitten geroosterd
- 1 eetlepel Pijnboompitten geroosterd
- 1 eetlepel pompoenpitten geroosterd
- 160 ml lauwwarm water
- 1 tl theelepel zout
- 3 g verse gist
KRUIDENPANINO
- 230 g Manitoba-meel of een andere volkoren tarwesoort
- 3 eetlepels gemengde tuinkruiden (salie. Tijm, rozemarijn, bieslook en majoraan
- 160 ml lauwwarm water
- 1 tl Zout
- 3 g verse gist
Instructies
- Zet nog wat extra meel als aangegeven in de ingrediëntenlijst klaar in een kleine kom om te bestuiven. Meng meel en de smaakmakers in een kom en maak een kuilte in het midden. Meng in een andere kom water, zout en gist. Giet de vloeistof in het kuiltje en meng met de handen. Kneed het deeg in een golvende beweging om er lucht in te krijgen. Zodra de kleur en structuur gelijkmatîg zijn (na ongeveer 1 minuut), afdekken met een doek en 35 minuten laten rusten op een droge, warme plaats. Bestrooi het oppervlak van het deeg met meel en 'keer' het door telkens een kleine hoeveelheid van de rand van het deeg tegen de tegenoverliggende kant van de kom uit te drukken om het meel op te nemen. Nadat het deeg een keer rondom gekeerd is, 35 minuten laten rusten. Herhaal deze procedure nog eens twee keer, laat telkens na elke ronde 35 minuten rusten. Verwarm als het deeg voor de laatste keer rust, de oven voor op 250 °C, en verhit een baksteen of een bakplaat in de oven. Zet een bakje water op een rooster op de laagste richel om stoom te produceren. Houd de kom een beetje schuin en doe het deeg over op een met meel bestoven werkblad. Strooi nog een beetje meel over het deeg en druk voorzichtig met de muis van de hand uit om uit te spreiden. Verdeel het met een pizzasnijder of deegschraper in 12 kleine broodjes. Laat 10 minuten afgedekt met een schone theedoek rusten, haal de hete steen of bakplaat uit de oven en bestuif met meel. Leg de broodjes ondersteboven op de steen of bakplaat en bak ze 8 minuten. Verlaag de temperatuur naar 200°C en bak nog 5 minuten of tot de broodjes lichtgekleurd zijn. Haal uit de oven en serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!