Campania, Lazio, Puglia
Mozzarellabrood
Ingrediënten
- 500 g Meel W220
- 8,5 g Zout
- 100 g Room 35%
- 500 g mozzarella
- 15 g Gist
- 5 g Suiker
- 3,5 g Citroensap
- 100 g wei
Instructies
- Doe de mozzarella in de blender met de wei en maal fijn.
- Meng het meel, de gist, de suiker, de mozzarella en de room in de kom. Doe het zout er bij als het deeg half gemengd is. En voeg als laatste het citroensap erbij. Kneed tot een deeg.
- Doe het deeg meteen in ingevette en met bakpapier beklede bakvormen. Laat 1,5 uur op 30ºC rijzen en bak het dan op 180ºC voor 15 minuten. Haal direct uit de vormen en laat op een rooster langzaam afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!