Campania, Lazio, Puglia

Mozzarellabrood

Gang Brood
Keuken Italiaans
Porties 3 broden van 240 gram

Ingrediënten
  

  • 500 g Meel W220
  • 8,5 g Zout
  • 100 g Room 35%
  • 500 g mozzarella
  • 15 g Gist
  • 5 g Suiker
  • 3,5 g Citroensap
  • 100 g wei

Instructies
 

  • Doe de mozzarella in de blender met de wei en maal fijn.
  • Meng het meel, de gist, de suiker, de mozzarella en de room in de kom. Doe het zout er bij als het deeg half gemengd is. En voeg als laatste het citroensap erbij. Kneed tot een deeg.
  • Doe het deeg meteen in ingevette en met bakpapier beklede bakvormen. Laat 1,5 uur op 30ºC rijzen en bak het dan op 180ºC voor 15 minuten. Haal direct uit de vormen en laat op een rooster langzaam afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept