Mosselen a la Normande
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 kg mosselen
- 0,5 bosje peterselie
- 1 stuks sjalot
- 5 takjes selderijblad
- 0,2 l room
Instructies
- Smelt de boter in een brede pan, voeg een sjalot, peterselie, wat selderijblad (al- lemaal grof gehakt) en daarna een groot glas droge cider of droge wijn toe. Doe er de schone mosselen bij, leg de eerste paar minuten het deksel op de pan, haal het eraf en leg de mosselen zodra ze opengaan stuk voor stuk in een voorverwarmde schaal of terrine. Zeef de rest van het vocht door een stuk kaasdoek, doe het weer in de pan en kook het tot ongeveer de helft in.
- Kook in een pannetje 0,2 l room totdat deze dik wordt, en haal intussen de mosselen uit de schelpen.
- Doe de kokende room bij het mosselvocht, haal de pan van het vuur en roer er een flinke klont boter door. Giet de kokend hete saus over de mosselen, voeg fijngehakte peterselie toe en dien het gerecht snel op. Voor 4 personen. Een van de lekkerste wijnen bij mosselen is een frisse, pure muscadet van de Loire.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!