Moors kalfvlees met abrikozen en amandelen
Ingrediënten
- 500 g Kalfslappen
- 1 kg Runderlap
- 6 el Olijfolie
- 3 teentje Knoflook
- 1 stuks Kaneelstokje
- 0,5 tl Kruidnagelpoeder
- 1 tl Venkelzaad
- 2 tl Paprikapoeder
- 250 g Abrikozen
- 1 el Amandelen
Instructies
- Snijd het kalfs- en rundvlees in grote dobbelstenen en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie in de pan en braad het vlees rondom aan. Knip de knoflooktenen boven het vlees uit. Leg het kaneelstokje op het vlees. Voeg de gemalen kruidnagel, venkelzaadjes en het paprikapoeder toe. Leg de abrikozen in de pan en giet er zoveel water op dat het geheel net onder staat. Breng alles aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat in een gesloten pan ongeveer 2 uur langzaam stoven. Verwijder het kaneelstokje. Rooster tenslotte de amandelen in enkele druppels olie in een koekenpan lichtbruin. Garneer de stoofpot met deze amandelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!