Mokkataart
Gateau moka
Ingrediënten
gebak
- 100 g Vanillesuiker
- 3 stuks Eidooier
- 100 g Bloem
- 3 stuks Eiwit
creme
- 1 stuks Eidooier
- 100 g Boter
- 100 g Poedersuiker
- 1 el Koffie
Instructies
- Dit is de allersimpelste ouderwetse taart. Het gebak droogt dankzij de koffiecreme niet uit en is heerlijk bij custard en roomijs. Maak eerst het gebak. Klop de vanillesuiker met de eierdooiers tot een glad mengsel. Voeg de bloem toe en spatel er dan de stijfgeklopte eiwitten door. Giet het beslag in een licht beboterd, langwerpig cakeblik (inhoud bijna 1 liter) en zet het 30 minuten in een tot 180 "C (stand 4) voorverwarmde oven. Haal het gebak uit de oven, stort het omgekeerd op een rooster en laat het een paar minuten liggen. Maak dan de creme. Roer de eierdooier door de boter en voeg de poedersuiker toe. Als de creme glad is, roert u er een dessertlepel heel sterke zwarte koffie of met weinig water aangemaakte poederkoffie door. Snijd het gebak in 3 a 4 horizontale lagen. Bestrijk ze royaal met creme en leg ze weer op elkaar. Druk elke laag licht aan, zodat ze blijven kleven. Laat het gebak voor het opdienen een paar uur staan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!