Millefeuille met roodfruit
Ingrediënten
- 2 plakjes Bladerdeeg
- 3 stuks Citroen
- 3 stuks Eieren
- 75 g Suiker
- 30 g Poedersuiker
- 30 g Bramen
- 30 g Aalbessen
- 20 g Bosbessen
- 2 stuks Eiwit
- 100 g suiker
- 6 blaadjes Munt
- 120 g Boter
Instructies
- Maak kleine witte meringues van het eiwit en de suiker. Bak het bladerdeeg in de oven op 180 graden tot het mooi goudbruin is. Snijd het bladerdeeg in de vorm van het bord waarop het straks gepresenteerd wordt. Pers de citroenen uit en doe in een pan. Verwarm en doe de eieren erbij. Blijf kloppen met de garde tot het geheel stijf is, doe dan in kleine klontjes de boter erbij. Laat afkoelen in de koelkast. Strooi op het bladerdeeg een laagje poedersuiker en karameliseer met de brander. Doe dan een laag citroencreme erop, leg het fruit er mooi op en breek er de meringes op. Bestrooi met wat poedersuiker en steek er een paar muntblaadjes in. Leg het geheel dan op het bord en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!