Meringuetaart met rabarbervulling

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

Deeg

  • 200 g Bloem
  • 100 g Boter
  • 1 mespunt Zout
  • 65 g Suiker
  • 1 stuks Eidooier
  • 1 borrelglas Water

Vulling

  • 750 g Rabarber
  • 3 el Paneermeel
  • 3 el Amandelpoeder
  • 2 el Suiker

Meringue

  • 4 stuks Eiwit
  • 1 dl Water
  • 2 stuks Ijsblokjes
  • 250 g Suiker

Instructies
 

Deeg

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en laat deze draaien tot het deeg van de wand loslaat. Laat afgedekt 15 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank. Bekleed bodem en wand van een beboterde taartvorm met het deeg. Bak het deeg blind 10 – 15 minuten in de oven op 200 graden. Druk opkomende luchtbellen voorzichtig met een vork naar beneden.

Vulling

  • Was de rabarber en snij in stukken van 3 cm. Kook ze in een bodempje water met enkele scheppen suiker, totdat ze zacht worden. Ze mag niet stuk koken, de rabarber moet stevig blijven. Meg paneermeel, amandelpoeder en de 2 eetlepels suiker met elkaar en bestrooi hier de voorgebakken bodem mee. Verdeel hierover de uitgelekte rabarber.

Meringue

  • Laat in een steelpan de suiker in het water smelten. Veeg met een nat kwastje suikerkristallen vn de wand in de pan terug in het suikerwater. Kook de suiker ongeveer 10 minuten zonder te roeren. Zet een bakje klaar met ijswater. Als de siroop grote bellen vormt, haal dan de steel van een eetlepel door de siroop. Doop de steel in een glas ijswater en strijk de siroop met duim en wijsvinger van de steel af. Neem de druppel siroop tussen de vingers. Trekt hij een draad dan is de suiker nog niet gaar. De suiker is goed als hij een zacht bolletje tussen de vingers vormt. Haal dan van het vuur. Klop de eiwitten stijf en giet er de gekookte suiker bij. Blijf nog 4 minuten kloppen.

Afmaken

  • Smeer de meringue over de rabarber die in de taart ligt en trek pieken met de plastic schraper. Laat de taart 30 minuten in een matig warmen (120-140 graden) oven kleuren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept