Masala bhat
Ingrediënten
- 250 g basmatirijst iig rijst met lange korrel
- 5 dl heet water of wei
- 1 el ghi
- 1 stuks spaanse peper
- 1 tl komijnzaad
- 1 stuks kaneelstokje
- 1 tl geraspte gember
- 3 stuks kardemomzaadjes
- 2 el peterselie fijngehakt
- 1 tl zout
Instructies
- Verhit de ghi, zet het vuur laag en bak er de Spaanse peper en het komijnzaad in. Als het komijnzaad bruin wordt, voeg je de kaneel, gember en kardemom toe. Roer alles een keer door en strooi er de rijst bij, terwijl je blijft roeren. De rijst moet na een paar minuten licht geroosterd zijn.
- Giet het hete water bij de rijst, voeg het zout toe en leg een deksel op de pan. Draai het vuur zo laag mogelijk. Laat de rijst zonder de deksel op te tillen ongeveer 15 minuten koken, totdat al het water opgenomen is. Draai het vuur dan uit en laat nog 5-10 minuten staan.
- Verwijder de kardemomzaadjes en het kaneelstokje en met een vork voorzichtig de fijngehakte peterselie erdoor.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!