Marmite of runderbouillon
Ingrediënten
Bouillon
- 0,4 kg Schenkel
- 1 stuks Kalfsvoet
- 0,8 kg rosbief
- 0,4 kg Sucade
- 0,8 kg riblappen
- 0,8 kg Staartstuk
- 150 g Wortelen
- 1,5 kg Runderbeenderen
- 150 g uien
- 150 g Knolselderij
- 150 g Bleekselderij
- 1 bol Knoflook
- 1 stuks Bouquet garni
- 8 l water
Op smaak maken
- 20 stuks Peperkorrels
- 6 stuks Kruidnagels
- naar smaak zeezout
Instructies
- Snijd het vlees in grove blokjes van 2 cm.
- Snijd de ui doormidden en bruin met de snijkant in een koekenpan.
- Maak de groenten schoon en schil ze. Snijd ze in mirepoix.
- Doe alle ingrediënten in een pan en zet ze in ruim water. Kruid licht met zout en peper plus de kruidnagels en doe er het bouquet garni bij. Breng aan de kook en schuim af wanneer nodig. Laat zachtjes borrelen gedurende 8 tot 10 uur.
- Passeer dan door een fijne zeef. Het vlees kan je eventueel nog gebruiken voor een andere toepassing, bijvoorbeeld kroketten.
- Laat afkoelen en bewaar in de koelkast of vriezer voor later gebruik. Liefst vacumeren voor lange houdbaarheid.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!