Maïsbrood
Ingrediënten
- 500 g meel
- 60 g volkorenmeel
- 120 g maïsmeel grof
- 125 g Maïskorrels
- 15 g Zout
- 125 g geraspte kaas
- 2 stuks bosuitjes in ringen
- 2 stuks rode pepers fijn gesneden zonder zaadjes
- 15 g gist
- 1 stuks eieren
- 300 ml water
- 1 el honing
Instructies
- Meng alle meelsoorten met de maïskorrels, zout, peper, kaas en bosui. Los de gist op in het water en giet dit in een kuiltje in het meel. doe hier het ei en de honing bij en begin met roeren. Er moet een niet plakkerig deeg ontstaan. Als het te nat is, doe je er wat meel bij, als het te droog is doe je er wat water bij. Kneed het deeg een minuut of 5, tot het soepel aanvoelt. Leg in een kom, doe een doek erover en laat verdubbelen in volume door het rijzen.
- Leg het deeg na het rijzen op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel in porties. Vet de broodblikken in met olie en vorm de stukken deeg. Doe in het blik en laat weer rijzen onder een doek. Het volume moet weer verdubbelen. verwarm tegen het eind van de rijstijd de oven voor op 200ºC.
- Bak de broden in 30 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster. Serveer er een pittige kaas of een salade of omelette bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!