Rougail citron, Guadeloupe

Citroen rougail

Recept Afdrukken

Ingrediënten

gram

Instructies

  1. Snijd de citroenen in 2-3 mm dikke plakken. Halveer elke plak en snijd in drie driehoekjes. Verwijder de pitten. Wrijf de gember in de vijzel tot een puree.
  2. Doe de stukjes citroen en de gemberpuree in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Schep alles goed om.
  3. Dek het mengsel af met plasticfolie en laar een paar uur staan, zodat de citroenschil zachter wordt.
Bron:

Ragû Zuid Italië

Recept Afdrukken

Ingrediënten

gram

Instructies

  1. Voeg de ingrediënten bij elkaar en kook tot het tot de helft is gereduceerd. Breng dan op smaak met zout en peper.
Bron:

Eenvoudige tomatensaus

Recept Afdrukken

Ingrediënten

g

Instructies

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en wortel tot ze zacht zijn.Voeg de tomaten toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Haal dan door een passe vite of blender ze met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Bron:

Tomatensaus basis ingekookt

Recept Afdrukken

Ingrediënten

kg

Instructies

  1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij, laat bakken en blus af met witte wijn, een Chardonnay. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel.
  2. Doe het zuurkoolsap en bakpoeder in de saus en roer goed door. Zet de pan in de oven op 80ºC en laat een nacht staan. De saus wordt zwart aan de bovenkant en dit roer je om.
  3. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
Bron:

Tomatensaus basis

Recept Afdrukken

Ingrediënten

kg

Instructies

  1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
Bron:ICI

Peperoncino olie

Recept Afdrukken

Ingrediënten

liter

Instructies

  1. Voeg de peper en olijfolie samen en pluseer kort in de blender. Laat dan rusten voor een maand, daarna kun je het gebruiken. Het is minstens 1 jaar houdbaar. Laat de bovenkant van de pot ademenen om de gassen te laten ontsnappen.
Bron:ICI

Ansjovis knoflookpasta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

gram

Instructies

  1. Doe de ansjovis en knoflook in de blender en voeg wat olijfolie toe om het geheel goed te kunnen draaien. Draai tot een mooie pasta. Dit kun je invriezen.
Bron:ICI

Olijfolie met rozemarijn

Recept Afdrukken

Ingrediënten

liter

Instructies

  1. Haal de naalden van de rozemarijn. De takken geven een bittere smaak. Doe de rozemarijn in een pan en voeg net zoveel olie toe tot de rozemarijn geheel bedekt is.
  2. Verhit de olie en 1/3 deel van de rozemarijn tot 120ºC en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef dan de olie en voeg dan weer 1/3 deel van de rozemarijn toe. Verhit de olie weer tot 120ºC, laat afkoelen en herhaal dit proces nog een keer.
Bron:ICC

Olijfolie met knoflook

Recept Afdrukken

Ingrediënten

liter

Instructies

  1. Doe de olie en knoflook in een blender en maal niet al te fijn. Laat dan 48 uur staan, onbedekt zodat de dampen kunnen ontsnappen.
Bron:ICC

Dipsaus voor zeebanket

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Stamp de teentjes knoflook in een vijzel, doe er de pepertjes bij en stamp ze tot kleine stukjes. Voeg de koriander toe en stamp er een glad mengsel van. Roer er de vissaus,suiker, het limoensap en 1 eetlepel water door tot de suiker opgelost is. Het moet zowel zurig, zoutig, als pikant zijn. Serveer in een kommetje bij gegrild of gestoomd zeebanket. Eventueel kun je de saus ook tot 1 cm onder de rand in een gesteriliseerdepot scheppen, er de deksel op draaien en hem maximaal 2 weken in de koelkast bewaren.
Bron:Thailand, het kookboek