Limoentaart

Gang Patisserie
Porties 16 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml Limoensap
  • 300 g Volkoren biscuit
  • 4 el Suiker
  • 200 g Boter
  • 800 g Melk, gecondenseerde
  • 8 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter op laag vuur. Verkruimel de biscuits in de keukenmachine en schep de suiker door het koekkruim. Schenk terwijl de machine draait, de boter erbij. Druk het koekmengsel uit over de bodem van en langs de zijkant van de springvorm. De rand moet ongeveer 2,5 cm hoog worden. Zet de springvorm in de oven en bak de bodem 10 minuten. Zet de vorm dan op een rooster om af te koelen. Maak nu de vulling. Klop en een kom de dooiers flink los met de gecondenseerde melk. Giet het limoensap erbij en klop het mengsel met een garde doed door. Zet de taartbodem terug op het rooster in de oven en schenk het eimengsel erop. Bak de taart in nog eens 15 minuten gaar. Laat de taart afkoelen in de sprinvorm op een rooste, de vulling stijft dan verder op. Zet de taart nog minstens twee uur in de koelkast, daar wordt hij alleen maar lekkerder van. Serveer met geklopte slagroom en garneer met wat zestes limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept