Limabonenpuree

Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook geschild en gekneusd
  • 3 takjes tijm
  • 800 g limabonen in blik

Instructies
 

  • Giet de olijfolie en een pannetje enzet hem op halfhoog vuur. Voeg als de olie heet is, de knoflook en tijm toe. Bak rustig tot de knoflook gaat karamelliseren, een paar minuutjes. Gooi dan de knoflook weg en houd de takjes tijm met wat olie apart. Giet de overgebleven olie met de limabonen in de keukenmachine of blender. Voeg 1 el water ne 0,5 tl zout toe. Pureer alles mooi glad en voeg zonodig wat water toe. Proef en voeg eventueel zout en peper toe. Zet dan weg tot gebruik.
Bron: Ottolenghi Simpel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept