Kwartels met kappertjes
Ingrediënten
- 2 stuks Kwartel
- 3 el Olijfolie
- Zeezout
- 2 teentjes Knoflook gehalveerd
- 4 takjes Peterselie gehakt
- 1 el Kappertjes
- 2 glazen droge witte wijn
- 1 stuks Citroen
Instructies
- Bestrooi de kwartels rondom met het zeezout. Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en doe de knoflook erbij. Laat die een paar minuten bakken, tot je ze gaat ruiken. Leg dan de kwartels in de pan, braad ze bruin en keer ze regelmatig om. Ze mogen niet aanbranden. Regel de hitte zodat ze mooi bruin worden. Als ze goudbruin zijn voeg je de peterselie, kappertjes en wijn tope. Leg het deksel schuin op de pan en laat ongeveer 8 minuten braden. Haal het deksel van de pan en controleer of ze gaar zijn. De poten moeten makkelijk van het lijf komen en je moet met een naald makkelijk door het vlees kunnen prikken. Het sap dat eruit loopt moet licht van kleur zijn. Haal de kwartels er dan uit en leg onder aluminiumfolie weg zodat ze warm blijven. Kook de saus nog verder in tot hij mooi stroperig is. Serveer ze de kwartels met de saus en lekker vers brood. Bijvoorbeeld pani di semola di grano duro. Besprenkel de kwartels met wat druppels citroensap.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!