Kruidige appeltaart
Ingrediënten
Deeg
- 130 g boter in blokjes, kamertemperatuur
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 stuks eieren losgeklopt
- 2 tl vanille extract
- 300 g patentbloem
- 1 tl bakpoeder
- 0,5 tl zout
- 200 g zure room
Vulling
- 2 stuks appels goudreinetten in plakjes
- 1 stuks granny smith appel in plakjes
- 130 g rietsuiker
- 1 el koekkruiden
Instructies
Deeg
- Verwarm de oven voor op 160℃. Vet een springvorm van 23 cm in met boter en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
- Doe de boter en suiker in de kom en klop met een mixer tot luchtig. Voeg dan de vanille en een voor een de eieren toe tot alles goed is gemengd. Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder en voeg het al roerend met de zure room beetje voor beetje met de mixer aan het eimengsel toe. Zodra alles is gemengd stort je het beslag in de vorm en zet opzijn.
Vulling
- Doe alle appelschijfjes in een kom. Meng de suiker met de koekkruiden en strooi over de appels. Schep alles door elkaar en verdeel de appels over het beslag. Bak de taart in 60-65 minuten in de oven tot het beslag is gerezen en de appels krokant, stevig en goudbruin zijn. Even schudden om te zien dat de bovenkant niet meer wiebelt.
- Haal de vorm uit de oven en zet hem 30minuten apart om te koelen. Haal dan de taart eruit.
- Serveer met creme fraiche of slagroom en een bolletje ijs.
Bron: Ottolenghi Simpel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!