Kruidenlak voor eendenborst
Ingrediënten
kruidenmengsel
- 50 g suiker
- 1 el water
- 4 stuks steranijs
- 1 el venkelzaad
- 1 stuks kaneelstokje
- 2 el peper
- 0,5 el kruidnagel
Afmaken saus
- 1 el kruidenmengsel
- 2 el sherryazijn
- 1 stuks jeneverbes
- 1 el sojasaus
Instructies
- Maak van de suiker met het water een karamel en maal in een blender de steranijs, venkelzaad, kaneelstokje, gemalen peper en kruidnagels. Zeef het mengsel met een fijne zeef.Blus de karamel af met de sherry-azijn en laat tot de helft inkoken. Voeg het kruidenmengsel toe samen met de peperkorrels, jeneverbessen en de sojasaus.Gaar de kruiden zachtjes en bestrijk hier vlak voor het serveren de eendenborst mee.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!