Kipsaté
Ingrediënten
- 2 el suiker Palmsuiker is het best
- 2 teentje Knoflook
- 1 Stengel Citroengras
- 2 reep Citroenschil
- 1 stuks Rode peper
- 2.5 tl Korianderpoeder
- 1 tl Kurkuma
- 1 tl Peper, zwart
- 175 ml Kokosmelk
- 3 el Vissaus
- 2 el Limoensap
- 3 el Koriander
- 500 g Kippendij
Instructies
- Doe de suiker, knoflook, citroengras, rode peper, korianderpoeder, kurkuma en peper in de vijzel en stamp tot een pasta. Roer er de kokosmelk, vissaus en het limoensap door. Moet de marinade over de kip en laat afgedekt staan tot gebruik, minstens een half uur.
- Maak de BBQ gereed om heet en direct te grillen. De kooltjes zijn heet genoeg wanneer ze as beginnen te vormen. Bestrijk het rooster met olie vlak voor de saté’s erop komen.
- Rijg de saté’s aan stokjes. En leg ze op het rooster. Rooster ze ongeveer 5 minuten per kant.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!