Kippenworstjes
Ingrediënten
- 375 g kipfilets
- 75 g Spek
- 150 g Ui gehakt en aangezweten in de boter
- 30 g varkensvet
- 105 g Crème fraiche
- 45 g Aardappelzetmeel
- 180 g Eiwit
Melk
- 0,475 l Melk
- 100 g wortel
- 100 g Ui
- 1 stuks sinaasappelzestes
- naar smaak Tijm
- naar smaak Laurier
- naar smaak truffel en truffelolie
Darm
- 2 meter lamsdarm
Pocheren van de worstjes
- 1 l Melk
- 1 l water
- 1 stuks sinaasappelzestes
- naar smaak tijn en laurier
Instructies
- Maal de kip in de blender, doe dan de creme fraiche erbij, het aardappelzetmeel en vervolgens de warme melk en dan de gehakte truffels. Maak op smaak met zout en peper. Vul de lamsdarmen met het mengsel en maak ze 4 cm lang. Pocheer 20 minuten in een mengsel van water en melk en laat afkoelen in een ijswaterbad. Laat uitlekken en dep ze droog.
- Bak net voor het opdienen in bruine boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!