Kip uit de oven met morilles

Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Kip franse scharrelkip
  • Peper
  • Zout
  • 100 g Boter
  • 2 dl Riesling
  • 2 dl Kippenfond of sterke kippenbouillon
  • 2 dl Slagroom
  • 4 teentje Knoflook
  • 4 takje Rozemarijn
  • 10 g Morilles
  • 5 cl Truffeljus

Instructies
 

  • Hak de kip in stukken en peper & zout ze. Bak de stukken kip goed aan in boter, zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg daarna de wijn, kippenfond en room toe en breng het geheel aan de kook. Doe vervolgens de kip met al het vocht in een braadslee en voeg knoflook en de rozemarijn toe. Gaar het gerecht op 150 C in ongeveer 90 minuten. Week ondertussen de morilles in een beetje water. Haal de kip uit de braadslee in een pan samen met de gewenste morilles en de truffeljus en kook dit tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. Doe de kip in een casserole en giet de saus erover. Serveer met bijvoorbeeld pasta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept