Kip gevuld met kruiden en olijven

Gang Hoofdgerecht gevogelte
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Kip
  • 1 g Zeezout
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 g Peper
  • 1 stuks Venkel
  • 2 takje Marjolein
  • 2 takje Tijm
  • 2 takje Rozemarijn
  • 2 takje Salie
  • 3 takje Basilicum
  • 2 takje Peterselie
  • 3 el Olijven, zwart
  • 2 el Olijfolie
  • 15 g Boter
  • 2 stuks Tomaat
  • 2,5 dl Kippenbouillon
  • 2 el Azijn, rode wijn
  • 6 stuks Abrikozen gedroogd of vers
  • 10 stuks Druiven, wit

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden. Vul de kip met de kruiden, venkel, druiven, abrikozen, peper, zout en de geplette knoflookteen. Doe als laatste de olijven erin. Bind de kip dicht. Doe olie in een braadpan, verwarm en doe als de olie net begint te dampen de boter erbij. Zet het vuur lager en leg de kip in de pan op zijn zij. Draai het vuur uit en zet de pan in het midden van de oven. Laat 20 mminuten braden en bedruip regelmatig met bakvet. Keer de kip na 20 min en daarna weer keren en nog een keer 20 min braden. Neem daarna de kip uit de oven en laat 20 minuten rusten in de pan. Maak daarna het vulgat weer open en haal de vulling eruit. Vang het vet op voor de saus. Bewaar de olijven apart van de rest van de vulling. Saus: Zet de pan met bakvet weer op het vuur en voeg de tomaten toe, in stukken gesneden. Roer de aanbaksels in de pan los. Voeg de vulling toe (behalve de olijven) En bak zachtjes een paar minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat zachtjes stoven, 5 min. Passeer de saus. Snijd de kip aan en verwarm de saus weer maak af met de azijn, zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept