Kikkererwten met zongedroogde tomaten, koriander

Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 100 g Tomaat, gedroogd
  • 5 el Limoen
  • 5 el Olijfolie
  • 3 teentje Knoflook
  • 2 tl Peper, roze
  • 600 g Kikkererwten
  • 7 el Koriander
  • 75 g Pijnboompitten
  • Peper
  • Zeezout
  • Rozenblaadjes

Instructies
 

  • Meng in een kommetje de in reepjes gesneden, zongedroogde tomaten met vier eetlepels van de marinade, het limoensap, olijfolie en knoflook. Bedek het en laat minimaal een uur marineren op kamertemperatuur. Vermaal de roze peper in een vijzel. Schep vervolgens kikkererwten, zongedroogde tmaten (incl. de marinade) en kruiden (roze peper en koriander) door elkaar en laat 2 uur staan. Verwarm de oven voor op 190 graden. Spreid de pijnboompitten uit op een bakblik en rooster ze 3 tot 5 minuten in de oven. Meng ze pas op het allerlaatst met de kikkererwten. Indien gewenst, vlak voor het opdienen wat extra olijfolie of limoensap toevoegen. Garneer met rozenblaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept