Kersen-merlot taart
Ingrediënten
Zoet deeg
- 125 g zachte boter
- 50 g Suiker
- 1 stuks schil van geraspte citroen
- 1 Ei
- Vanille extract
- 200 g Bloem T55
- snufje zout
Merlot-kersen
- 500 g Kersen
- 250 ml Merlot rode wijn
- 150 g Suiker
- 1 in Vanillestokje de lengte doormidden gesneden
Amandelcrème
- 115 g Boter
- 115 g Suiker
- geraspte ½ citroenschil
- 5 ml Vanille extract
- 2 Eieren
- 30 g Bloem
- 115 g gemalen amandelen
- 20 ml kirsch
Decoratie
- 10 hele pistacheporties
Instructies
Zoet deeg:
- Klop in een grote kom boter, suiker en citroenschil tot ze bleek zijn. Voeg geleidelijk het ei en de vanille toe. Zeef de bloem en het zout over het mengsel en meng tot het gelijkmatig is opgenomen. Koel tot het stevig is, ongeveer 30 minuten.
Merlot-kersen:
- Gebruik een kersenonpitter om de pit van elke kers te verwijderen. Verwarm de wijn op laag vuur. Verwarm in een aparte pan de suiker tot een lichtgouden karamel. Giet de helft van de wijn met de karamel in de pan en breng aan de kook. Voeg geleidelijk de resterende wijn toe en zorg ervoor dat de vloeistof elke keer weer kookt. Voeg het vanillestokje toe, kook tot het een beetje dikker wordt, voeg dan de kersen toe en verwarm op laag vuur tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten. Haal de kersen uit de vloeistof. Verminder de stroperige vloeistof tot een dikke stroperige consistentie. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de ring op een bakplaat bekleed met bakpapier. Lijn in een taartring. Zet 15 minuten in de koelkast. Bevestig de basis lichtjes met een vork. Bedek het deeg met bakpapier en vul het met bakbonen. Bak 15 tot 20 minuten, tot het deeg er dof uitziet en begint te kleuren. Til het bakpapier en bonen op.
Amandelcrème:
- Verlaag de oventemperatuur tot 160 ° C. Klop in een grote kom boter, suiker, citroenschil en vanille-extract tot het licht en luchtig is. Voeg beetje bij beetje de eieren toe, klop goed tussen elke toevoeging. Zeef de bloem en de gemalen amandelen en vouw de ingrediënten tot romig. Voeg de kirsch toe en mix tot een glad geheel. Verdeel over de taartbodem.. Zet terug in de oven en bak tot ze licht goudbruin is en droog aanvoelt, ongeveer 20 tot 25 minuten.
Montage:
- Verdeel de gepocheerde kersen over de gebakken amandelcreme. Bedek de kersen met een kwast met de gereduceerde siroop. Hak de pistachenoten fijn en strooi over de taart.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!