UNIEK IN ZIJN SOORT EN EEN ONVERGETELIJKE ERVARING

Je kunt al best aardig koken maar je zoekt verdieping en wil echt álles weten op kookgebied. Of misschien overweeg je om van je hobby je beroep te maken en ben je op zoek naar een chef die je alle skills leert en bij wie je eventueel zou kunnen assisteren in het geval je meer ervaring wilt opdoen.

Is het je ambitie om naar het niveau van chef toe te werken en daarnaast ervaringen met andere kookliefhebbers te delen? Dan is deze intensieve kookcursus van Cook Your Life echt iets voor jou. Je krijgt alle ruimte om met je eigen creativiteit te koken en vindt tegelijkertijd de persoonlijke aandacht en verdieping die je zoekt.

Heb ik je interesse gewekt? Scroll naar beneden om de details te lezen.

Informatie

Les 1: maandag 20 mei
Les 2: dinsdag 21 mei
Les 3: woensdag 22 mei
Les 4: donderdag 23 mei
Les 5: vrijdag 24 mei

De groepsgrootte is maximaal 6 personen zodat je de aandacht krijgt die je verdient. Schrijf je in en verzeker jezelf van een plekje.
Na afloop van de cursus krijg je een map met receptuur mee plus een Cook your Life keukendoek.

Tijdstip

De les vindt dagelijks plaats tussen ± 10.00 uur en 17.00 uur.

Kosten

€ 950 per persoon voor alle dagen, €225 per persoon voor 1 dag.

Prijs is gebaseerd op groep vanaf 4 personen.

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

Intensieve kookcursus Amsterdam

LES 1

Datum: 20 mei 2019

Tijdens de eerste les maken we verschillende soorten bouillons en een aantal klassieke recepten, die je helpen om je skills verder te ontwikkelen. We koken meerdere gangen, besteden ook zorg aan de opmaak van de borden en genieten gezamenlijk van onze kookkunsten.

LES 2

Datum: 21 mei 2019

Na de koffie met wat lekkers verlaten we de stad voor het platteland. We doen onze inkopen bij een bijzondere boerderij met een missie: Het leveren van de mooiste producten van boeren, tuinders en telers en mensen laten genieten van voedsel met een authentieke smaak.
De boerderij biedt een uitgebreide sortering vlees van eigen boerderij, groenten van de volle grond, wijnen en boerenkazen, maar ook verse vis, brood en chocolade van lokale producenten. Heerlijk om rond te snuffelen en eventueel voor thuis nog wat mooie produkten in te slaan.
Terug in het kookatelier krijg je de ruimte om met eigen creativiteit te koken, en je technieken te verbeteren.

LES 3

Datum: 22 mei 2019

Dag 3 staat in het teken van brood, viennoiserie en patisserie, ofwel je bakkersvaardigheden verfijnen. We bespreken verschillende brooddeegsoorten en gaan uiteraard veel bakken, waaronder brood, gebak, taarten, koekjes en luxe broodjes.

LES 4

Datum: 23 mei 2019

Na de koffie in het atelier bespreken we het menu van de dag en bezoeken we een van mijn favoriete, ambachtelijke slagers, in hartje Amsterdam. Hij geeft ons een workshop uitbenen en vertelt over het belang van goed snijden. Leuk en leerzaam! Terug in het kookatelier bereiden we een klassiek Nederlands gerecht en passen we verschillende technieken toe, waaronder sous vide koken.

LES 5

Datum: 24 mei 2019

De Nederlandse keuken is een rijk aan veel soorten vis, die prachtige gerechten opleveren. De laatste cursusdag staat dan ook in het teken van vis en schaaldieren. Er is genoeg ruimte om de technieken te leren en te oefenen, maar ook om zelf creatief aan de slag te gaan.

Two friends and I recently had the great fortune to experience a cooking lesson with Chef Leo. We were visiting Amsterdam and I always like to take a cooking class when I travel. This was by far my best experience. Chef Leo is both welcoming and very knowledgeable and was able to easily accommodate our various levels of experience. Chef Leo introduced us to a new cooking method and Michelin Star recipes that I am now creating in my own kitchen. I highly recommend checking in with him if you’re visiting Amsterdam!

Kim, New JerseyChef
Ik heb al meerdere cursussen van Leo gevolgd, en ben super enthousiast. Heel kleinschalig, met daardoor veel aandacht zodat je echt iets leert. Ik ben een ervaren recepten koker, maar leer van Leo meer dan een recept namaken. De sfeer is heel ontspannend, zoals koken hoort te zijn en in het nieuwe atelier is koken helemaal een groot feest. Na afloop gezellig met elkaar alles opeten is altijd een mooi einde. Dus absoluut aan te raden voor iedereen die een kookcursus zoekt om nog beter te leren koken.
Vincenthobbykok