Hazenpeper
Ingrediënten
- 1200 g Hazenachterbout
- 60 g Boter
- 75 g Spek
- 3 el Bloem
- 2,5 dl Trappistenbier
- 2 el Jenever
- 400 ml Kalfsfond
- 1 teentje Knoflook
- 1 takje Tijm
- 1 stuks Laurierblaadjes
- 1 tl Suiker
- 10 stuks Sjalotje
Instructies
- Ui fijnsnijden. Hazenbouten afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Bouten bestrooien met zout en peper. In grote braadpan 40 g boter verhitten en in porties ca 10 minuten rondom bruin bakken. Bouten uit de pan nemen. Spekreepjes en ui ca 3 minuten bakken in het achtergebleven vet. Bloem erdoor roeren en kort meebakken. Bier, jenever en fond erbij schenken en het mengsel al roerend aan de kook brengen. Knoflook erboven uitpersen. Hazenbouten, tijm, laurier, helft van de suiker en peper toevoegen. Hazenbouten afgedekt in ca. 2 uur gaar stoven. Af en toe keren. Intussen sjalotjes pellen en halveren. In de koekenpan de rest van de boter verhitten. De sjalotjes met wat zout en de rest van de suiker in ca 10 minuten zachtjes lichtbruin bakken. Sjalotjes door de hazenpeper roeren en ca. 5 minuten meestoven. Tijm en laurier vverwijderen. Hazenpeper op smaak brengen met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!