Hazelnootvulling voor macarons

Porties 20 macarons

Ingrediënten
  

  • 30 gr melkchocolade
  • 30 gr slagroom
  • 3 gr honing
  • 20 gr hazelnootpraliné
  • 70 gr slagroom

Instructies
 

Hazelnootvulling (24u van tevoren)

  • Hak of breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Breng in een pan de slagroom, honing en hazelnootpraliné tegen de kook aan. Giet het mengsel in drie stappen op de gesmolten chocolade en roer tussendoor steeds goed met een spatel om de ganache mooi homogeen en glad te maken. Voeg de overige slagroom (koud!) toe laat een nacht of 24 uur rusten en opstijven in de koelkast.

Vullen

  • Klop de ganache met een hand- of standmixer op tot een mooie luchtige ganache. Het moet op een soort opgeklopte slagroom lijken, maar let op want als je te lang klopt kan het snel schiften.
  • Vul een spuitzak met rond spuitmondje van 10mm met de hazelnootvulling en vul vervolgens de macarons hiermee.
  • Laat de macarons nu nog 24 uur “rijpen” in de koeling voordat die bekende (en perfecte) textuur van de macaron goed is. Bewaar tot maximaal 5 dagen luchtdicht in de koelkast.
Bron: Gwenn's backery
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept