Groentelasagne

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Lasagne

  • 3 stuks courgette
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes

Kaassaus

  • 70 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk warm
  • 90 g parmezaanse kaas geraspt
  • nootmuskaat
  • chilipoeder

Instructies
 

Groenten

  • Snijd de courgettes in lange plakken van 0,5 cm dik.
  • Snijd de paprika's in reepjes, verwijder de pitjes.
  • Bak de paprika in een dun laagje olie in een pan. Voeg na een paar minuten, als de paprika zacht begint te worden, de knoflook toe en dan de tomatenblokjes uit het blik toe.
  • Laat de saus sudderen tot ze dik is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Kaassaus

  • Smelt de boter in een steelpan en voeg dan de bloem toe. Roer tot het geheel gemengd is en laat even garen. Voeg dan beetje en al roerend de warme melk toe. Het mengsel moet steeds glad zijn als je er weer melk bij giet. Voeg uiteindelijk driekwart van de parmezaanse kaas toe, de nootmuskaat, chilipoeder en zout en peper.

Lasagne

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
    Leg een rij courgettes in een beboterde ovenschaal. Giet hierop een laag tomaten/paprikasaus, een laag kaassaus en daarna weer courgettes. Ga zo door tot de courgettes op zijn en je sluit af met de saus. Bestrooi met de resterende kaas en wat peper uit de molen.
  • Zet de lasagne 35 minuten in de oven en serveer heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept