Groenekool taartje
Ingrediënten
- 5 bladeren Groene kool voor de bodem en bedekking
- 150 g Groene kool voor de vulling
- 150 g Broccoli
- 100 g cheddar of andere pittig zachte kaas
- 2 teentjes Knoflook
- 6 stuks Eieren
- 120 g Grieks yoghurt
- 0,5 tl Chili peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Haal de bladeren van de groene kool. Was en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de groene kool voor de vulling in stukjes. Rasp de kaas.
- Pers de knoflook uit. Breek de eieren in een kom en klop ze los met de knoflook en de yoghurt. Breng op smaak met zout en chilipeper.
- Meng de broccoli, groene kool en kaas door het mengsel.
- Vet de schaaltjes in met olie en bedek de bodem met een op maat gesneden koolblad. Schenk de vulling erop en dek af met weer een koolblad. Besprenkel met wat olie. Zet de schaaltjes in de oven en bak 40 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!