Gevulde portobello met tallegio
Ingrediënten
- 4 stuks portobello
- 1 stuks ui klein
- 1 stengel bleekselderij geschild en in blokjes
- 100 g zongedroogde tomaten fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 el dragonblaadjes fijngehakt
- 4 el basilicum grof gehakt
- 100 g tallegio in plakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de portobello's met de bolle kant onder en besprenkel met wat olijfolie. Strooi er wat zout en peper over. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot ze zacht zijn.
- Verhit ondertussen een koekenpan met wat olijfolie en smoor de bleekselderij tot ze gaar is, maar niet bruin, ongeveer 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten en knofllok toe en smoor alles nog een paar minuten. Neem dan de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Schep de helft van de parmezaanse kaas, de dragon en de helft van de basilicum door het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Schep de vulling op de portobello's en leg er een plakje tallegio op. Zet nog eens 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de paddenstoelen gaar zijn. Sprenkel er wat olie over en serveer.
Bron: Ottolenghi Plenty
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!