Geroosterde bloemkool met tomaat, dille en kappertjes
Ingrediënten
- 20 stuks Kerstomaatjes
- 50 g Spinazie
- 1 el Dille
- 120 ml Olijfolie
- 2 el Appelazijn
- 2 teentje Knoflook
- 1 el Mosterd
- 2 stuks Kappertjes
- 1 stuks Bloemkool
Instructies
Dressing
- Pureer de kappertjes met mosterd, knoflook, appelazijn en zout en peper. Voeg in een dun straaltje de olijfolie erbij. De dressing moet dik en romig worden. Groente en kruiden Snijd de tomaatjes in tweeen. Hak de dille fijn en laat een paar takjes heel voor de garnering. Was de spinazie.
Bloemkool
- Verdeel de bloemkool in roosjes. Zet een pan water met zout op en breng aan de kook. Blancheer hierin de bloemkool tot beetgaar. Koel daarna snel af in koud stromend water. Laat uitlekken en droog af met keukenpapier. Meng er dan wat olijfolie door met peper en zout.
Grillen
- Laat een grillpan op hoog vuur heet worden. Rooster de bloemkoolroosjes en zorg dat ze mooie grilstrepen krijgen. Doe dan in een kom of schaal.
Afmaken
- Meng als het nog warm is met de groenten en kruiden, giet de dressing erover en dien warm of lauw op. Breng eventueel verder op smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!