Geroosterde aubergine met ansjovis en basilicum

Gang Bijgerecht
Keuken Israel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks aubergine
  • olijfolie
  • 20 g ansjovisfilet uitgelekt en fijngehakt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 10 blaadjes basilicum
  • 5 g peterselie
  • zout/ peper.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de aubergines in ronde plakken van 2 cm. Bestrooi ze met het zout en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier of gelpad en zet ze 35 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat daarna afkoelen
  • Roer in een kommetje de ansjovis, azijn, knoflook en peper door elkaar. Giet er een paar eetlepels olijfolie bij en roer tot het een gebonden saus is.
  • Scheur de basilicum in kleine stukjes en doe met de peterselie en aubergine in een grote kom. Hussel door elkaar. Giet dan de ansjovisdressing erover, meng rustig en leg op een schaal. Bestrooi met nog wat basilicum. Serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept