Geroosterd bietje
Op de barbecue geroosterd bietje met augurken-dille couscous
Ingrediënten
- 20 stuks Bieten middelgroot
- 25 cl Balsamicoazijn
- 5 dl Azijn, rode wijn
- 20 dl Bietensap
- 5 cl Olijfolie
- 500 g Couscous
- 15 stuks Augurken
- 10 takje Dille
- 5 stuks Sjalotje
- 5 stuks Laurierblaadjes
- 2,5 teentje Knoflook
Instructies
- Kook het bietje gaar in bietensap met de balsamico azijn, de rode wijnazijn, een half gesnipperd sjalotje en een laurierblaadje. Laat kort afkoelen, haal het velletje van de bietjes en laat het vocht tot eenderde inkoken. Breng het vocht op smaak met zout en wat olijfolie. Laat de couscous 1 minuut koken en giet af op een zeef. Hak de augurken zeer fijn, leg het op een zeef zodat het meeste vocht kan weglopen en meng er de fijngesneden dille doorheen. Snipper de andere helft van de sjalot en de knoflook zeer fijn, fruit het aan in de boter en voeg bij de couscous met het augurk-dille mengsel en breng op smaak met peper en zout. Smeer de bietjes in met olie en rooster ze op de barbecue totdat deze een lekker roostersmaakje hebben. Smeer er daarna met een kwastje ingekookt bietenvocht omheen. Maak het gerecht af met jong bietenblad.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!