Gepofte aardappel met eierschuim
In de oven gepofte aardappel met salade van dille, aardappelkussentjes en eierschuim
Ingrediënten
- 36 stuks Dore aardappels
- 750 g Zeezout
- 3 takjes Dille
- 6 dl Crème fraiche
- 6 stuks Ei hardgekookt
- 6 dl Mayonaise
- 4,5 dl Melk
- Peper
- Zout
- 6 l Zonnebloemolie
- 60 stuks Dillebloemen
Instructies
- Eenderde van de aardappels van dezelfde maat op zeezout in de oven wegzetten en op 180 graden laten garen in 45 minuten. De aardappels met een lepel voorzichtig uithollen, de vulling in een bakje doen, de uitgeholde aardappels insmeren met boter en wegzetten. De dille fijnhakken, met de crème fraiche vermengen en dit door de vulling van de gepofte aardappel doen. Breng op smaak met zout en peper. De andere aardappels uitsteken met een appelboor met een doornede van 3 cm en dit in plakjes snijden van 2 mm dikte. Een steelpannetje met hoge rand vullen met zonnebloemolie tot 1 cm hoog. Dit verwarmen tot 150 graden. Doe hier de aardappelschijfjes in en laat met een draaiende beweging de inhoud van de pan rond gaan (pas op voor de hete olie). Blijven draaien totdat er kleine blaasjes op de aardappel komen en dan gelijk overgooien in een frituur van 180 graden. De schijfjes zullen zich gelijk opblazen. Frituur door totdat de aardappelkussentjes goudbruin en knapperig zijn. Het eierschuim: de hardgekookte eieren in de blender doen met de mayonaise en de melk, op smaak brengen met peper en zout en blenderen totdat de eiermassa luchtig wordt. De aardappel verwarmen in de oven, de vulling in een pannetje verhitten en dit voorzichtig roerend in de aardappel doen met daarop het eierschuim. Bedekken met de aardappelschijfjes. Afmaken met dillebloempjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!