Gemarineerde kipbrochettes met groene couscous
Ingrediënten
brochette
- 350 g Kipfilet
- 6 stuks Laurierblaadjes
- 0,5 stuks Ui rode ui
- 0,5 stuks Paprika, geel
- 1 tl Arachide olie
- Zout
- Peper
marinade
- 1 teentje Knoflook
- 0,5 tl Zout
- Peper
- 1 tl Gember
- 1 stuks Chili peper groene
- 1 el Koriander
- 1 tl Kurkuma
- 1,75 dl Karnemelk
couscous
- 150 g Couscous
- 2,5 dl Bouillon groente of kippen
- Zout
- Peper
- 4 stuks Lente-ui ook het groen
- 2 el Koriander
- 25 g Rucola
- 1 stuks Limoen
- 1 stuks Limeonsap
Instructies
- Maak eerst de marinade. Wrijf in een vijzel de knoflook fijn met het zout. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Voeg de gember toe. Verwijder de zaadje uit de chilipeper. Hak de chilipepers en het korianderblad fijn en roer ze met de kurkuma en wat peper door de knoflook. Giet de karnemelk in een kom en roer er de andere ingrdienten door. Snijd de ui doormidden verdeel in 8 lagen. Snij d de paprika in 8 stukken. Snijd elke halve kipfilet in 5 stukken, leg ze in de marinade en roer goed. Zorg dat het vlees goed bedekt is, dek het met plastic folie af en zet de kome en paar uur of nog liever een hele nacht in de koelkast. Als je bijna klaar bent om te gaan koken, leg je de pennen 30 minuten in heet water (dan verbranden ze niet). Verhit de grill minstens 10 minuten op de hoogste stand en bekleed de grillpan met aluminiumfolie. Droog de pennen met een schone theedoek af. Steek aan elke pen 1/2 laurierblad, stuk kip, stuk ui en een stuk paprika. Ga zo door totdat je aan elke pen 5 stukken kip hebt geregen en eindig met 1/2 laurierblad. Duw alles zo goed mogelijk tegen elkaar aan, bestrooi met peper en zout en bestrijk de groenten met een heel klein beetje olie. Leg ze op de grillpan en zet de pan op 10 cm van de hittebron onder de grill. Bestrijk ze royaal met marinade, grill ze 10 minuten, keer ze en grill ze nog eens 10 minuten. Bestrijk ze intussen met nog meer marinade en zorg dat ze niet verbranden. Doe intussen de couscous in een grote kom, giet er kokende bouillon over, voeg wat zout en peper toe en roer met een vork. Laat de couscous 5 minuten staan; in die tijd nemen alle korreltjes de vloeistof op en worden ze zacht. Maak de couscous dan luchtig door er een mes doorheen te bewegen. Roer er de overige ingredienten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Als de kip gaar is, schep je de couscous op voorverwarmde borden en leg je er de brochettes op de couscous. Garneer met partjes limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!