Gekarameliseerd varkensvlees
Ingrediënten
- 500 gr dikke speklappen in blokjes
- 4-5 tenen Knoflook fijngehakt
- plantaardige olie
- 300 ml kokoswater
- 300 ml water
- 1 tl witte peper
- Vissaus
- 300 ml water
- 1 in bosuiringetjes
- 2 Sjalotjes fijngehakt
- 0,5 tl Zout
- 2 el Suiker
- 4 el Vissaus
- 6 hard gekookte eieren gepeld
- 4 rode chillies ongesneden
Instructies
- Snij het vlees in blokken van 3x4cm. Doe ze 5 minuten in kokend water en koel dan snel af in koud water. Voeg de fijngehakte knoflook, sjalotjes, 1 eetlepel vissaus, zout en peper toe aan het vlees, mix en laat het marineren voor 15- 30 min.
- Maak de karamel saus. Voeg 1 eetlepel olie en 2 eetlepels suiker toe aan een pan, laat op een medium vuur smelten en karameliseren, zonder te roeren. Wanneer de saus bruin begint de te kleuren, kan het vlees toegevoegd worden. Roer het vlees goed om en laat 3 minuutjes doorbakken. Voeg daarna het kokoswater toe, vul het verder aan met water tot het vlees net onder het vocht staat. Breng aan de kook en haal met een zeefje eventuele schuim weg.
- Draai het vuur laag en laat voor 45 minuten zachtjes door koken.
- Voeg de eieren toe en laat het voor 10 minuten verder koken. Voeg de rode chilipepers in de laatste 5 minuten toe. Breng op smaak met vissaus en eventueel extra suiker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!