Geitenkaasmousse met rode bietengelei
Ingrediënten
Bietengelei
- 50 g Rode bietensap
- 30 g Sjalot
- 1 Blaadje Laurier
- 1,5 g Agar agar
Geitenkaasmousse
- 100 g Geitenkaas Gladde geitenkaas, bijv. cabriolette van de Bokkedoorns
- 50 g Room
- Peper
Presentatie
- 0,25 stuks Granny smith
- 20 g zwarte rijst
Instructies
Bietengelei
- Verwarm het bietensap. Voeg alle ingrediënten behalve de agar agar toe. Laat het geheel aan de kook komen. Laat voor 30 minuten fuseren. Zeef Voeg de agar agar toe. Laat dit mengsel één minuut doorkoken. Laat iets afkoelen. Giet een laag van ongeveer 2 à 3 millimeter van het bietensap in een plat bakje.
- Laat afkoelen in de koelkast. Stort de opgesteven plak bietengelei. Steek de gewenste vorm uit.
- Of laat vloeibaar en haal er de bolletjes geitenkaas mousse door. Zet dan het geheel weg in de koelkast.
Geitenkaas mousse
- Verwarm de room tot tegen het kooppunt aan. Verkruimel hierin de geitenkaas en als de kaas gesmolten is, meng het dan goed met de staafmixer. Voeg peper toe en giet het in de vormpjes. Laat opstijven, zet dan kort in de vriezer. Haal daarna door de bietengelei en zet weg in de koelkast.
Presentatie
- Snijd de Granny Smith in fijne brunoise en besprenkel met wat citroensap.
- Pof de zwarte rijst in een droge pan.
- Presenteer het bolletje op een klein bordje met de appel eromheen en de rijst boven op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!