Gebrande vanillevla met boerenjongens
Ingrediënten
- 2 dl Slagroom
- 2 dl Melk
- 100 g Suiker
- 5 stuks Eidooier
- 1 stuks Vanillestokje
- 200 g Boerenjongens
- 20 g Rietsuiker
Instructies
- Breng de slagroom, melk, suiker en het vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten staan, met deksel op de pan. Meng de eidooiers met de helft van de melk, giet terug en verwarm langzaam, tot 80 graden of tot de vla dik wordt. Haal direct van het vuur en giet door een bolzeef. Giet deze pap in bakjes en verdeel hier de boerenjongens over. Laat in 1 uur gaar worden in de oven op 100 graden C. Laat dan afkoelen en zet in de koelkast. Bestrooi de pudding ten slotte met rietsuiker en karameliseer met een brander, zodat er een krokant korstje op komt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!