Gateau au chocolat et aux amandes

Gang Patisserie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 100 g Chocolade
  • 75 g Boter
  • 75 g Suiker
  • 75 g Amandelpoeder
  • 3 stuks Eieren
  • 1 el Cognac of rum
  • 1 el Koffie

Instructies
 

  • Breek de chocolade in kleine stukjes enlaat ze met de rum of cognac en koffie in een lauwe oven smelten. Roer het mengesl goed door, doe het met de bote, de suiker en het amandelpoeder in een pan en roer het in een paar minuten op laag vuur glad. Haal de pan van het vuur, roer er de losgeklopte dooiers door en spatel er dan de stijfgeklopte eiwitten door. Giet het beslag in een licht beboterd, ondiep blik of in een springvorm. Zet het blik 45 minuten in de oven op lage stand, 140 graden. Door de afwezigheid van bloem is deze cake erg kwetsbaar. Stort het na het afkoelen dus heel voorzichtig. Dien het als zodanig op en bestrijk het met licht opgeklopte room.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept