Fruitfriandises

voor vormpjes van 4 cm. Fruit: aardbeien, frambozen, bramen etc.
Gang Patisserie
Porties 36

Ingrediënten
  

Zanddeeg

  • 125 g Boter
  • 125 g Basterdsuiker
  • 0,5 stuks Eieren
  • 1 snufje Zout
  • 1 el water
  • 250 g Bloem

Vulling

  • 90 g Amandelspijs
  • 0,5 stuks Eieren
  • 30 g Boter
  • 10 g Bloem
  • 150 g Fruit

Instructies
 

  • Meng de boter, suiker,ei, zout en water. Voeg de bloem toe en kneed het tot een soepel deeg. Laat het rusten, ongeveer 30 min. In de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 3 mm en steek er plakjes uit ter grootte van de vormpjes. Bekleed de vormpjes met het deeg en druk ze licht aan. Zet ze op de bakplaat. Bak de friandises in het midden van de oven ongeveer 20 minuten geelbruin en gaar. Neem ze uit de vorm als ze zover zijn afgekoeld dat je ze kunt vastpakken. Bestrijk de bovenkant met behulp van een kwastje met de verwarmde abrikozenjam en laat afkoelen. Serveer de nog ongevulde bakjes met het fruit en bestuif met wat poedersuiker. Variant: vul een aantal bakjes met amandelspijs. Roer het spijs met het losgeklopt ei. Voeg de zachte boter in vlokjes toe en spatel er de bloem door. Vul de zandgebakjes met de spijs en bak ze.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept